DIT IS KOKOZ

Naast de Limburgse Koorschool Cantarella is er ook de Limburgse Koorschool KOKOZ.
KOKOZ is een jeugdtheaterkoor. Bij KOKOZ leer je (samen)zang en toneelpresentatie. Na een tijdje sta je op het toneel in theaters. Bijvoorbeeld om mee te doen met een uitvoering van Opera Zuid. Of we maken zelf een theateruitvoering voor en door jeugd.

KOKOZ werkt met projecten: een serie repetities, een generale en dan de uitvoering(en). Per project kijken we hoeveel kinderen kunnen meedoen en van welke leeftijd. Er zullen projecten bijzitten voor kinderen van ongeveer 8 t/m 18 jaar.

De Limburgse Koorschool KOKOZ is voortgekomen uit een samenwerking tussen Opera Zuid, Muziekschool Kumulus en de Limburgse Koorschool Cantarella.

KOKOZ staat voor KinderOpleidingsKoor Opera Zuid. De repetities zullen veelal bij Opera Zuid zijn. Malpertuisplein 60 in Maastricht.
Maar we zullen niet alleen operaproducties doen. Wel vaak iets waarbij we zingend toneelspelen.

EERDERE PROJECTEN

Na diverse kortere workshops (vaak voorafgaand aan uitvoeringen van Opera Zuid) en projecten (Kids Voices Go Classic, Kids Voices and Bells) volgde er in november 2015 een serie workshops Kids Voices On Stage. Daarbij zijn tegelijkertijd kinderen gecast om het kinderkoor te vormen in de opera La Bohème. En zij gingen in het voorjaar van 2016 mee op tournee met Opera Zuid door heel Nederland!
Kijk hier voor een filmpje van de serie workshops.

Wil je in de toekomst ook meedoen met activiteiten en projecten van KOKOZ? Kijk hiernaast voor het programma en meld je aan. Vragen? Mail naar info@kokoz.nl

PROGRAMMA 2016-2017

Wil je meedoen aan een of meer activiteiten?

Het programma van KOKOZ in 2016-2017 staat hieronder:

Maastrichtse Jeugd Spreekt
Klank/Mime
*** inschrijving gesloten ***

• Leeftijd: ca 7-17 jaar
  • Toegankelijk: voor iedereen
  • Workshops: 3 maal 1,5 uur in herfstvakantie (24, 26, 28 oktober) door Dönci Bánki
  • Presentatie op  zaterdag 5 november 2016
  • Deelname gratis

King's Singers
Masterclass
*** inschrijving gesloten ***

• Leeftijd: ca 12-18 jaar
  • Toegankelijk: na stemtest
  • Repetities: ca. 4 (nog te bepalen) + zelfstudie
  • Masterclass: zaterdag 14 januari 2017
  • Deelname: 25€ voor het hele project

Bach's Matthäus Passion
Kinderkoor

• Leeftijd: ca 8-13 jaar
  • Toegankelijk: na stemtest. Jongens? Graag, maar zonder baard in de keel ;)
  • Repetities: diverse, nog te bepalen
  • Uitvoering: je zingt de kinderkoorpartijen mee met de Limburgse Koorschool Cantarella in de uitvoering van de HOV, Parkstadtheater Heerlen op 6 april 2017
  • Deelname: 15€ voor het hele project

Kids Voices On Stage
Season 2
Serie workshops + uitvoering

• Een musical of opera geschikt gemaakt voor leeftijden: 7-18 jaar
  • Toegankelijk: voor iedereen; mogelijk met maximum aantal. Deelnemers aan eerdere KOKOZ-activiteiten krijgen voorrang.
  • Repetities zang/toneel/presentatie: mei-juni 2017
  • Uitvoering(en): rond eind juni 2017