Kokoz

Zingen op toneel doe je zo!

DIT IS KOKOZ

De Limburgse Koorschool Kokoz is een jeugdtheaterkoor.

Waarom Kokoz?
Dat is een afkorting van Kinder (en jeugd) OpleidingsKoor Opera Zuid.

Waarom Koorschool?

Omdat je er naast repetities ook les krijgt over zang en muziek.

Waarom Limburgs?

Omdat jeugd uit heel Limburg meedoet.

Bij Kokoz leer je (samen)zang en toneelpresentatie. Na een tijdje sta je op het toneel in theaters. Misschien wel om mee te doen met een uitvoering van Opera Zuid. Of we maken zelf een theateruitvoering voor en door jeugd.

Tot nu toe kon je alleen als projectlid meedoen, maar dit jaar gaan we starten we met een vast koor. Dat houdt in dat er wekelijks anderhalf uur les/repetitie is. In het lesgedeelte (ca half uur) doen we aan de hand van een methode aan koorscholing: leren van blad zingen, ritme, notenbeeld, klank. En daarna gaan we natuurlijk samen zingen.

Rond projecten zijn er ook regierepetities en gaan we op toneel zingen. We werken met professionele zangcoaches, dirigenten en regisseurs. Kokoz is er voor jongens en meisjes en voor zowel basis- als middelbareschoolleeftijd.

Meer weten mail naar info@kokoz.nl

--

De Limburgse Koorschool Kokoz is voortgekomen uit een samenwerking tussen Opera Zuid, Muziekschool Kumulus en de Limburgse Koorschool Cantarella.

De repetities zijn veelal bij Opera Zuid zijn. Malpertuisplein 60 in Maastricht.

WE BOUWEN EEN STAD

Ons nieuwste project is "We bouwen een stad".

Kijk verder op deze pagina .

EERDERE PROJECTEN

Na diverse kortere workshops (vaak voorafgaand aan uitvoeringen van Opera Zuid) en projecten (Kids Voices Go Classic, Kids Voices and Bells) volgde er  een serie workshops "Kids Voices On Stage." Zie het filmpje op deze pagina. Daarbij zijn tegelijkertijd kinderen gecast om het kinderkoor te vormen in de opera La Bohème (foto bovenaan deze pagina). En zij gingen vervolgens mee op tournee met Opera Zuid door heel Nederland en Luxemburg!

Een jaar later is er weer een dergelijke workshop/casting geweest, waarna een aantal kinderen op tournee gingen met de opera Werther.

Tussendoor zijn er nog diverse activiteiten geweest zoals deelname aan "de Maastrichtse jeugd Spreekt" en een masterclass van de King's Singers.