OPLEIDING

Je leert:

• je stem goed en gezond te gebruiken

• je muzikale gehoor te ontwikkelen

• noten lezen en van blad zingen

• meerstemmig zingen

• liedjes in verschillende stijlen en talen

• een goede toneelpresentatie

METHODEN

We gebruiken 2 methoden te weten "Jongleren" en "Nachtegaal". Hierbij zitten (werk)boeken waar je met de dirigent/zangcoach in kleine groepjes aan werkt. Ook doe je thuis oefeningen. Je hebt daarbij je eigen tempo, ook afhankelijk van andere dingen die je misschien al op muziekgebied doet.

REPETITIES

Leren is ook ook doen en daar zijn de repetities voor. Meestal zijn dat koorrepetities: samen liedjes zingen en aan een mooie klank werken. Van tijd tot tijd zijn er regierepetities, waar we werken aan podiumpresentatie.

NIVEAUS

• O - Opleidingskoor
    Elke leerling begint hier om de basis aan te leren.
  • A - Concertkoor A
    Als de leerling goede oren heeft, heldere stem, juiste uitstraling, concentratie en motivatie stroomt het door naar niveau A, Dit is op aangeven van de dirigent.
  • B - Concertkoor B
    Bij verdere vorderingen op de punten zoals bij A genoemd stroomt het kind - wederom op aangeven van de dirigent - door naar niveau B. Een voorwaarde is bovendien dat boek 1 van Jongleren doorgewerkt is.

• Voor leerlingen uit basisschoolgroepen 1 tm 3 wordt een aparte groep gevormd