Steerkes

Zingen doe je zo!

In Maastricht zingen de Steerkes de sterren van de hemel.
De Steerkes zijn in 2014 begonnen als initiatief van de Mastreechter Staar. Uit de verschillende projecten die zij organiseerden ontstond een groep kinderen die wekelijks ging repeteren. Al vanaf het begin is er zowel bestuurlijk als muzikaal intensief contact geweest met de Limburgse Koorschool Cantarella. Diverse optredens en activiteiten werden samen gedaan. In 2016 zelfs met als resultaat dat een gecombineerd Steerkes/Cantarella-kinderkoor de 1e prijs van het Limburgs kinderkoren festival won.

In 2017 besloot de Staar de activiteiten over te dragen aan de Limburgse Koorschool, zodat nog meer uit de samenwerking gehaald kan worden.

KOOR

Bij de Steerkes zingen kinderen van de midden- en bovenbouw van de basisschool tot en met de eerste klassen van de middelbare school. Het koor staan onder leiding van Marleen Everink.

PROEFLID

Kom een keer langs en ervaar hoe het is een Steerke te zijn. Kijk op deze pagina

TIJDEN

De Steerkes repeteren elke donderdag van 16:00 tot 17:00

Locatie

Repetities/lessen vinden plaats in de Artamuse Muziekschool, Sint Maartenspoort 2, 6221 AB Maastricht.

Contributie is op schooljaarbasis en bedraagt 186,-
Voor het eerste jaar is er een instapkorting van 30,-.
Ook voor broers/zussen geldt een korting. Voor activiteiten, kleding en speciale  koorscholingscursussen kan een aparte bijdrage worden gevraagd.

KOORSCHOLING

In de repetities leer je al veel, maar van tijd tot tijd worden er ook speciale koorscholingscursussen gegeven, waar meer over zang, muziek en noten wordt bijgebracht. Een cursus duurt ca. 8-10 weken.

VRAGEN

Kijk hier voor de veel gestelde vragen