BRUNDIBAR

JEUGDOPERA IN OORLOGSTIJD

Brundibar, vrij vertaald “Brompot”, is een jeugdopera (eigenlijk een soort musical) die in de Tweede Wereldoorlog is uitgevoerd door kinderen in een concentratiekamp. In 2019, vijfenzeventig jaar na de bevrijding van Limburg, gaan we Brundibar opnieuw uitvoeren.
lees meer

HET VERHAAL

Twee kinderen proberen op een plein met zingen geld op te halen om melk te kopen voor hun zieke moeder. Maar ze worden weggejaagd door de knorrige brompot Brundibar die met zijn orgeltje het plein en publiek voor zichzelf wil hebben. Maar als ze nu eens met alle kinderen samen op het plein gaan zingen, zou het dan lukken ...?

AUDITIES/CASTING

Wil je zelf meedoen in de voorstelling? Voor het koor en voor diverse solo's kun je auditie doen op 23, 24 februari of 17 maart.

lees hier verder

UITVOERINGEN

  • 20 sep '19 Parkstad Limburg Theaters Heerlen
  • 21 sep '19 Munttheater Weert
  • 28 sep '19 Theater ah Vrijthof Maastricht
  • 2 dec '19 Schouwburg Venray
  • 1 mrt '20 De Oranjerie Roermond

Mogelijk volgen nog een scholenvoorstelling en/of een voorstelling in Venlo

Brundibár is onderdeel van het project "Vrijheid maak je samen" van de Limburgse Muziekbonden en het Huis voor de Kunsten. De jeugdopera wordt voor de pauze uitgevoerd, na de pauze brengen lokale muziekgezelschappen en koren o.a. een speciaal gecomponeerd bevrijdingsmuziekstuk (met tekst van Frans Pollux).

VOOR SCHOLEN

75 jaar is lang geleden, maar voor kinderen is het toch dichtbij: het waren hun leeftijdsgenoten die Brundibar speelden. Ook de rol die muziek speelde in het concentratiekamp is bijzonder. Daardoor zijn er veel aanknopingspunten om in de klas mee bezig te zijn.

lees meer

VOOR DEELNEMERS

Hier vind je alles: teksten, noten, geluidsfragementen etc.

lees meer

"Brundibar" is een project van de Limburgse Koorschool in samenwerking met

Regie: Dönci Bánki
Zang: Limburgse Koorschool Kokoz & Limburgse Koorschool Cantarella
o.l.v. Marleen Everink
Orkest/ensemble: Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo

o.l.v Samuel Agustín Aguirre Guerra
Kostuums/decor: Sanne Puijk