BRUNDIBAR

CASTING/AUDITIE

Op 23, 24 februari of 17 maart kun je auditie doen voor "Brundibar de Brompot"

Lees op deze pagina alles over de rollen en wat er van je verwacht wordt als je mee gaat doen en meld je vervolgens via de onderstaande knop aan.

ROLLEN: KOOR / SOLO / TONEEL

"Brundibar de Brompot" wordt uitgevoerd door de koren van de Limburgse Koorschool. Door auditie te doen kan je geselecteerd worden om tijdelijk lid te worden van de koorschool en in de kinderopera mee te doen.

Het gaat om de volgende rollen:

• Kinderen op het plein
    Je zingt en acteert hier samen met andere kinderen. Leeftijd: vanaf ca. 9 jaar

• Volwassenen (gespeeld door jeugd) op het plein
    Ook hier zing en acteer je samen met de andere kinderen, maar we zoeken wat grotere kinderen. Leeftijd vanaf ca. 13 jaar.

En onderstaande solo-rollen:

• Valentijn en Annabel
    Dit zijn de kinderen waar het verhaal om draait. Rollen die vrij veel solozang en tekst bevatten.
    De jongensrol kan eventueel door een meisje worden gespeeld.

• Brundibar
    Dit is ook een van de hoofdrollen en wordt bij voorkeur gespeeld door een wat grotere / oudere jongen
    met mannenstem (baard al in de keel gehad).

• Drie dieren
    Dit zijn de helpers van Valentijn en Annabel. Zij zingen stukken alleen en samen. Bij voorkeur middelbare schoolleeftijd.

• Overig
    Nog 1 of enkele andere rollen met soms ook een enkel solo-lied.

WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT?

• uiteraard wordt er gekeken of je qua zang- en toneel-kwaliteiten past in deze opera.
  • je doet mee met de wekelijkse zangrepetities in Maastricht (donderdagmiddag vanaf 16:15) of in Beek (vrijdagmiddag 17:00 of 18:00 afhankelijk van leeftijd/niveau).
  • je doet mee met de regie-repetities (nog nader te bepalen maar naar verwachting vaak op een zondag).
  • discipline is belangrijk: alleen bij overmacht afmelding voor repetities en uitvoeringen
  • je wordt (tijdelijk) lid van de koorschool en betaalt voor die periode ook de contributie (ter indicatie: 100,- + eventuele lesmateriaalkosten).
  • je maakt er samen met de anderen een ervaring van om nooit meer te vergeten.

AUDITIE EN VOORBEREIDING

Neem een liedje mee dat je graag zingt. Als het kan ook bladmuziek of akkoordenschema daarvan meenemen.

Nadat je je voor de casting/auditie hebt opgegeven hoor je hoe laat je precies wordt verwacht. Je doet de auditie in een kleine groep waarbij je eerst samen wat doet en je ook bent 'opgewarmd'. Daarna wordt iedereen 1 van 1 even apart wordt genomen. Dan zing je het liedje dat je hebt meegenomen. Alles bij elkaar duurt het ongeveer anderhalf uur.