Cantarella

Zingen doe je zo!


Cantarella bestaat al sinds 1981. Vanuit diverse hoeken van Limburg komen kinderen naar Beek om te zingen. Zingen bij Cantarella is leuk omdat je er veel leert en er bijzondere dingen doet: optredens, workshops, festivals, reisjes. Omdat Cantarella een goede naam heeft wordt zij vaak gevraagd voor bijzondere gelegenheden.
Bekijk voorbeelden


In wekelijkse lessen en repetities biedt Cantarella veel voor de zangontwikkeling van kinderen en jeugd. Aan de hand van een methode wordt er gewerkt aan stemvorming en notenleer. Van tijd tot tijd wordt samengewerkt met Kokoz in projecten waar ook regisseurs regelmatig met de jeugd zullen werken aan presentatie en koorregie.
Veel jeugd vond na de Cantarella-tijd de weg naar de muziekwereld, bijvoorbeeld via het conservatorium. Er is zelfs een heel volwassenenkoor uit voortgekomen.

Lees meer over de opleiding


Er wordt een breed spectrum van muziekrepertoire worden gezongen.

Hierbij wordt een muzikaal uitdagend niveau gezocht, waarbij plezier in zingen atijd voorop blijft staan.
Over diverse projectideeën wordt momenteel nagedacht en in februari 2019 staat deelname aan de jeugdcategorie van de International Choir Competition in de planning. Dit festival vindt dat jaar plaats in Maastricht.

De opleiding is toegankelijk voor de leeftijden 4 t/m 18 jaar. Er wordt in niveaugroepen gewerkt. Een deel van de lessen is gericht op repertoire en samenzang en een deel op gehoortraining en notenleer, waarbij aandacht wordt gegeven aan de individuele (zang)ontwikkeling van elke leerling.

Lees meer over koren en tijden en locatie en over lidmaatschap