Kokoz

Zingen op toneel doe je zo!

KOKOZ
ZANG- en THEATEROPLEIDING BIJ OPERA ZUID


Vanaf schooljaar 2018-2019 start een opleiding waar je zang, samenzang en podiumpresentatie leert.
En er wordt naar bijzondere uitvoeringen toegewerkt.

De opleiding wordt op professionele wijze vormgegeven door de Limburgse Koorschool Kokoz in samenwerking met Opera Zuid. Helemaal nieuw is Kokoz niet. Al een aantal jaren zijn er projecten geweest, variërend van workshops tot kinderopera’s tot deelname aan professionele tournees van Opera Zuid. Het is bagage waar de kinderen hun leven lang plezier van hebben.
bekijk voorbeelden


Kokoz zet vanaf september 2018 een volgende stap met de start van een opleiding. “We gaan in wekelijkse lessen en repetities veel meer bieden voor de zangontwikkeling dan we tot op heden in projecten konden doen”, aldus Marleen Everink, dirigente en zangcoach. Aan de hand van een methode wordt er gewerkt aan stemvorming en notenleer. Er wordt veelal gerepeteerd in het huistheater van Opera Zuid, waar ook regisseurs regelmatig met de jeugd zullen werken aan presentatie en koorregie.
lees meer over de opleiding


Hoewel deelname aan operaproducties tot de mogelijkheden behoort zal er een breed spectrum van muziekrepertoire worden gezongen.
Hierbij wordt een muzikaal uitdagend niveau gezocht, waarbij plezier in zingen atijd voorop blijft staan.
Over diverse projectideeën wordt momenteel nagedacht en in februari 2019 staat deelname aan de jeugdcategorie van de International Choir Competition in de planning. Dit festival vindt dat jaar plaats in Maastricht.

De opleiding is toegankelijk voor de leeftijden 4 t/m 18 jaar. Er wordt in niveaugroepen gewerkt. Een deel van de lessen is gericht op repertoire en samenzang en een deel op gehoortraining en notenleer, waarbij aandacht wordt gegeven aan de individuele (zang)ontwikkeling van elke leerling.

Lees meer over koren en tijden, open dagen en over lidmaatschap