INFORMATIE VOOR SCHOLEN

De Limburgse Koorschool heeft naast de eigen opleiding voor haar leden jarenlange ervaring met het verzorgen van muzieklessen op scholen.
Wij doen dit op een methodische wijze, vanuit onze doelstelling om een bijdrage te leveren aan kwalitatief verantwoorde (samen)zang van kinderen.
Ook voor de leerkrachten geeft het een impuls om zelf verder met zingen in de klas bezig te zijn.

Wij zijn bekend met diverse regelingen voor stimulering van muziek op school en kunnen samen kijken wat de financiële mogelijkheden hiervan zijn.

Natuurlijk hopen wij dat kinderen hierdoor ook de weg naar onze koorschool gaan vinden. Maar dat mag evengoed een ander koor zijn. Wij werken via de 3traps-benadering (waarvoor wij zelfs een Award hebben gewonnen): zingen op school - zingen buiten school - zingen op een koor.

Meer weten? Stuur een mail naar educatie@limburgsekoorschool.nl

ACTUEEL AANBOD:

Muzikale bevrijding

jeugdopera in oorlogstijd

In WOII werd door kinderen in een kamp de jeugdopera "Brundibar" opgevoerd. In het kader van 75 jaar bevrijding Limburg voert de koorschool dit opnieuw uit in meerdere theaters in Limburg.

Hieromheen is een educatief pakket ontwikkeld. 75 jaar is lang geleden, maar voor kinderen is het toch dichtbij: het waren hun leeftijdsgenoten die zongen en speelden. Hoe zat dat toen? Waarom zongen de kinderen? Wat was het verhaal van die opera? Wat kan muziek voor je betekenen?

Meer over het project en het lespakket: limburgsekoorschool.nl/brundibar

Limburgse Kerst

project met philharmonie zuidnederland

De muzieklessen die wij in de periode november/december verzorgen staan in het teken van de Limburgse Kerst. Dat is een 'meezingconcert' dat door philharmonie zuidnederland op 20 en 21 december plaatsvindt en waarin de Limburgse Koorschool ook participeert.

De kerstliedjes die daarin worden gezongen gebruiken wij ook in de muzieklessen. Hoewel het geen onderdeel van het lespakket zelf is, is het natuurlijk wel heel leuk als de leerlingen ook naar het meezingconcert gaan of bij een kerstviering op school zingen.

En natuurlijk mag u van deze lessen verwachten dat we spelenderwijs ook ingaan op muzikale aspecten als maat, ritme en klank.