AUDITIE OPERA ZUID

KINDERKOOR OPERATOURNEE A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM

• Waarvoor wordt er gecast?
    Er wordt gecast voor de opera “A Midsummer Night's Dream” van componist Benjamin Britten, waar Opera Zuid in het voorjaar van 2020 mee op tournee gaat door Nederland.
    In de opera zitten 4 stukken die door kinderkoor gezongen worden. Daarnaast zal het koor ook veel op het toneel zijn. Na een repetitieperiode vormen we 2 groepen die elk in 7 van de 14 uitvoeringen meedoen.

• Wat zoeken we?
    We zoeken aanvulling van het kinderkoor dat hier al vanuit de Limburgse Koorschool voor is gevormd. We zoeken ten eerste goede stemmen. De zangstukken liggen op zich goed in het gehoor maar zijn door ritme, tweestemmigheid en hoogte ook weer niet heel eenvoudig. Qua leeftijd voor deze auditie richten we ons op ca 10-14 jaar, maar daarbuiten is niet per sé uitgesloten. Verder zullen we kijken naar de algehele samenstelling van het koor voor een goede verdeling qua lengte en leeftijd.
    En natuurlijk zoeken we vooral kinderen die deze uitdaging willen aangaan in ruil voor een heel bijzondere ervaring, want het gebeurt niet vaak dat je in een echte operatournee kunt meedoen.

• Wat houdt de auditie in?
    We gaan met een groepje wat zingen en wat oefeningen doen. De dirigent krijgt al zingend met jullie een beeld hoe jullie (samen)zang is.
    Je hoeft niet iets voor te bereiden, maar je kunt eventueel zelf nog een liedje meenemen om te laten horen.

• Wanneer en waar is het?
    Het vindt plaats in het huistheater van Opera Zuid, Malpertuisplein 60 in Maastricht op
    30 november van 10:30 tot ca 12:00.

• Wat betekent het als je geselecteerd wordt?
    Het houdt in dat je vanaf januari tot en met april wekelijks bezig bent met repetities, vaak op zondag. En na de laatste doorlopen/generales start dan de tournee (mei/juni).
    Het voorlopige schema zie je op mndschema.limburgsekoorschool.nl
    De opera duurt de hele avond en is door het hele land (we reizen per bus). Dat betekent dat je soms 's middags vrij moet nemen van school of de volgende ochtend om uit te slapen. Misschien dat we een enkele keer zelfs overnachten in het land.

• Zijn er kosten aan verbonden?
    Je wordt voor de duur van het project lid van de Limburgse Koorschool. Omgerekend zal de contributie voor die periode zo'n 100 euro zijn, afhankelijk van indeling. De auditie zelf is uiteraard gratis.

• Wat is de Limburgse Koorschool?
    De Limburgse Koorschool heeft koren in Beek (0nder de naam Cantarella) en in Maastricht (onder de naam Kokoz). In Maastricht huizen we in bij Opera Zuid, waar in veel projecten mee wordt samengewerkt, vandaar de OZ op het eind van de naam Kokoz. Op deze website kun je er meer over lezen. De Limburgse Koorschool en Opera Zuid hebben ervaring met kinder/jeugd-deelname aan opera’s en zullen bijvoorbeeld ook zorgen voor begeleiding en vrijstellingsbrieven voor school.

• Wat als je al eerder heb meegedaan aan activiteiten van Opera Zuid of de koorschool?
    Je hebt dan al wat in je mars.
    Toch willen we je graag weer even horen om te kijken of je ook bij dit project past.

• Wat als je niet wordt geselecteerd?
    Dan wil dat helemaal niet zeggen dat je niet goed genoeg bent. Een ander paste misschien net wat beter, qua lengte bijvoorbeeld.
    En wie weet kom je wel in aanmerking voor het volgende project. Je komt in ieder geval in onze mailing-lijst voor verdere projecten.
    Misschien wil je wel lid worden van een van de koorscholen of aan andere activiteiten meedoen? Kijk dan verder op de website www.limburgsekoorschool.nl

• HOE GEEF IK MIJ OP VOOR DE AUDITIE?
    Dat kan online via de onderstaande knop.
    Heb je verder nog vragen? mail naar info@kokoz.nl of bel met 06 44970332

Foto's van eerdere tournees:

La Bohème

Werther