OPLEIDING

Je leert:

• je stem goed en gezond te gebruiken

• je muzikale gehoor te ontwikkelen

• noten lezen en van blad zingen

• meerstemmig zingen

• liedjes in verschillende stijlen en talen

• een goede toneelpresentatie

METHODEN

We gebruiken diverse methoden en gaan ook starten met ons eigen online materiaal. . Ook doe je thuis oefeningen. Je hebt daarbij je eigen tempo, ook afhankelijk van andere dingen die je misschien al op muziekgebied kan en doet.

KOREN en NIVEAUS

Er is op elke locatie een kinderkoor en een jeugdkoor. Ruwweg is er een leeftijdsverdeling, die overeenkomt met basisschool en middelbare school. Maar je kan eerder of later doorstromen van kinderkoor naar jeugdkoor, afhankelijk van de muzikale ontwikkeling. Als de leerling "goede oren" heeft, heldere stem, juiste uitstraling, concentratie en motivatie stroomt het door naar het jeugdkoor, Dit is op aangeven van de dirigent.
Soms werken we ook met 'overgangsgroepen'.

De jongste kinderen in het kinderkoor zijn ongeveer 7 jaar. Eerder aansluiten gebeurt ook wel, maar dan is het wat lastiger, bijvoorbeeld door het nog niet kunnen lezen.

Er is geen officiële maximum leeftijd, De meeste stoppen na de middelbare school maar er zijn er ook die daarna nog bij het koor door blijven zingen.

Jongens hebben het lastiger vanwege 'de baard in de keel'; we kunnen ze vaak best nog een tijd met juiste stemtechniek mee laten zingen en kijken per leerling wat het beste is.

REPETITIES

Leren is ook ook doen en daar zijn de repetities voor. Meestal zijn dat koorrepetities: samen liedjes zingen en aan een mooie klank werken. Van tijd tot tijd zijn er regierepetities, waar we werken aan podiumpresentatie.